Sztárok, akiknek jót tett a csatornaváltás
2022. március 17. írta: Dana97

Sztárok, akiknek jót tett a csatornaváltás

Immáron közel huszonöt éve, hogy a két országos kereskedelmi csatorna megkezdte sugárzását, hogy aztán tucatnyi hírességet termeljenek ki zenés tehetségkutató műsoraikkal, valóságshow-kal és tévésorozataikkal. Nagyjából a kezdetek óta megszokott az, hogy az egyik nagy elcsábítja a másik képernyősét magasabb fizetéssel és jobb ajánlatokkal, azonban az utóbbi években egyértelműen megsokszorozódott a csatornaváltók tábora. Ez a cikk róluk fog szólni, pontosabban azokról, akiknek aztán be is jött a váltás.

 

1. Tóth Andi

Az utóbbi években egyértelműen a 23 esztendős nagyváradi énekesnő az, akinek jót tett az, hogy csatornát váltott. Míg az X-Faktort követően az RTL Klubnál kezdetben színésznőként is kapott lehetőséget a Válótársak című sorozatban, addig később már csak a Celeb vagyok, ments ki innen! című vetélkedőjükben számítottak az aranytorkú lányra. Ezután már nem hívták műsorokba szerepelni, így fél évvel később nem volt meglepő, hogy a tv2-ben énekelt, ami akkor még nem sült el olyan jól, pár adás után ki is esett A Nagy Duettből. Énekesnőként sem érkezett el sokáig számára az áttörés, így fellépései sem voltak, majd 2020 őszén újfent a tv2 egyik zenés szórakoztató műsorában, a Sztárban sztárban zseniális teljesítményének - no meg a műsorban versenyző exbarátjával való együtt szereplésnek - köszönhetően a bulvárlapok és a nézők kedvencévé vált, tehetsége és kitartó munkája pedig a műsor ezüstéremig juttatta. Köszönhetően az újbóli felkapottságának, Kolosi Petike, az RTL Klub programigazgatója is próbálta megszerezni Andit az X-Faktor mentorának, de lány a tv2-nél maradt, ahol 2021-ben a Dancing with the Stars-ban ismételten lenyűgözte Isten adta tehetségével a közönséget és végül meg is nyerte a műsort. 

Ha mindez nem volna elég szakmai siker, 2021-ben zenei téren is elérkezett az áttörés: Néztek című dala 2021 júniusa óta már 20 milliós megtekintésnél jár, de a legújabb dala, atedalod is a felkapottsági lista 3. helyén szerepel.

A Sztárban sztár és a Dancing with the Stars-beli szerepléseinek köszönhetően az instagram követői száma hétről hétre gyarapodott: míg 2020 elején mindössze 93 ezer ember követte, az átalakuló műsor vége után már közel 200 ezren voltak kíváncsi a lány mindennapjaira (ma pedig már 315 ezer ember követi őt, ami hazai viszonylatban valóban komoly teljesítmény). Andi tehát végre szárnyal, elmondása szerint pedig szívesen lenne (lett volna) a Sztárban sztár ítésze, amit azonban elhappolt előle:

2. Lékai-Kiss Ramóna

Két évadnyi táncos műsor az őszi szezonban (Dancing with the Stars), egy főműsoridős sport-reality (Ninja Warrior Hungary), szerep egy napi sorozatban (Mintaapák) és zsűriszék a csatorna egyik legsikeresebb hétvégi műsorában (Sztárban sztár) - mindezt alig másfél év leforgása alatt. Bizony, a Barátok közt egykori Zsófija még csak mindössze ennyi ideje igazolt az RTL Klubtól a konkurenciához, de már nagyszabású műsorok tucatjaiban fordult meg. A színész-műsorvezető 2020 őszén a mellőzöttség miatt váltott csatornát: az elmaradt X-Faktor miatt mindössze a Reggelit vezette és mivel a közeljövőben más, nagyobb tévés lehetőség nem volt a láthatáron anyacsatornájánál, pont a legjobbkor érkezett a tv2 megkeresése. Ramóna műsorvezetői karrierje egyébként mindössze öt évvel ezelőtt kezdődött, de már úgy látványos, ahogy van: az RTL-nél három évig vezette a Reggelit, majd szintén három évadon keresztül ő volt az X-Faktor egyedüli háziasszonya, de Puskás Petivel karöltve vezethette a Celeb vagyok, ments ki innen!-t is. Amikor pedig úgy érezte, hogy munkáltatója nem becsüli meg eléggé, nem volt rest csatornát váltani, ahol azóta is húzóműsorok sokaságával kényeztetik. Mindenki maga döntse el, hogy nagy hal szeretne lenni egy kis tóban vagy közepes méretű hal az óceánban, de az biztos, hogy ha az RTL-nél maradt volna, rövid időn belül ennyi lehetőség sem találta volna meg.

3. Liptai Claudia

Hosszú éveken keresztül az ország legkeresettebb női képernyősének számított, a tv2 legnagyobb sztárjának és a bulvárlapok kedvencének. 2014-ben, Ördög Nóra érkezésével aztán nagy kérdés volt, hogy ki húzza majd a rövidebbet, végül pedig Claudia lett az, aki a fiatalabb műsorvezetőnő átigazolásával háttérbe szorult a tv2-nél. Míg Nóra frissen igazolt arcként szezononként kapott nagyszabású showműsorokat (Rising star, Az ének iskolája, A Kocka, Kismenők, Star Academny), addig az ő érkezésének idején Claudiának a Sztárban sztár zsűrizésén túl csak a Bumm! című késő esti vetélkedő jutott. 2015-ben a megszokott zsűriszerep mellett mindössze a Jóban Rosszban-beli sorozatszerepe és Az 50 milliós játszma című műsor vezetése jutott neki, egy évvel később pedig már csak az Extrém Activity a SuperTv2-n. 2017-ben aztán ennek hatására nem is hosszabbított a tv2-vel, de aztán végül mégiscsak hozzájuk tért vissza, a csatorna akkor ugyanis foggal-körömmel harcolt régi képernyőséért. Míg Ördög Nóra abban az évben is szintén három teljesen új feladatot is kapott egy évben a csatornától (Vigyázat, gyerekkel vagyok!, Ázsia Expressz, Séfek séfe), addig Clau a visszatéréssel nem túl sokat nyert: két évig még a Sztárban sztár zsűritagja volt, vezetett egy bukott vetélkedőt, az Appra Magyart (2017), egy évadnyi Nagy Duettet (2018) és riválisával közösen a szintén gyatra nézettséget szállító Csak show és más semmit (2018) és a korábban Nóra által vezetett Séfek séfét, ami mondhatni az egyedüli olyan műfaj volt, amilyet korábban még nem csinált. A csatorna mostoha bánásmódját megelégelve aztán 2018 decemberében már nem kívánta megújítani a lejárt szerződését és fél évvel később, 2019-ben visszatért az őt felfedező RTL Klubhoz, ahol azóta is foglalkoztatják. Noha kora miatt már korántsem annyit, mint amennyi Claudia tehetségéhez méltó lenne, de panaszra sem lehet oka: színésznőként tévésorozatban kapott lehetőséget (A Tanár), vezetett cukrászműsort (Mestercukrász) és tavaly ősszel az egyik kábelcsatornán saját talkshow-t is (NőComment!). Claudiának tehát jót tett a váltás, kérdés azonban, hogy merre tovább: fog-e valaha az RTL Klub-tól kapni saját nagyszabású showműsort és kellőképpen kihasználják a benne rejlő lehetőségeket vagy megmarad a középmezőnyben, míg fiatalabb férfi pályatársai sorra kapják az egész estés élő műsorokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://blogaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr3917781218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása