Életfogytiglani fegyházbüntetés Novozánszki Fanni megöléséért
2022. július 14. írta: Dana97

Életfogytiglani fegyházbüntetés Novozánszki Fanni megöléséért

A 2020. január 7.-én indult büntetőperben első fokon életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki a Fővárosi Törvényszék Brodmann Lászlóra, amiért még 2017. november 20.-án megölte Novozánszki Fannit. Az ítélet szerint a terhelt feltételes szabadságra bocsátását legkorábban 25 év fegyházbüntetést követően vizsgálhatják felül. Emellett 10 évre eltiltották a közügyektől és 24 millió forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

 

Képzeljünk el egy puzzlet, melynek tízezer darabja van, és abból kellene kirakni az Eiffel-tornyot, de hiányzik a közepe a kirakósnak, viszont egyértelműen látszik, hogy ez itt az Eiffel-torony és nem egy piramis. Ugyanez a helyzet jelenleg. Ismerjük az ügy kezdő és végpontját, csak a holttest hiánya miatt a halál okát nem. A holttest elrejtése viszont nem jelenti azt, hogy a közvetett bizonyítékok mentén nem bizonyítható az Ön bűnössége.

 

- érvelt többek között dr. Farkas Gabriella bíró, miután az ítéletet felolvasva elrendelte a férfi letartóztatását. A bírónő szerint Brodmann László a cselekmény elkövetését követően gátlástalanul, cinikusan és pofátlanul hazudozott, még az ellene szóló bizonyítékokat is képes volt meghazudtolni, csak hogy önmagát mentse. Kiemelte, hogy az életéért való küzdelem nem büntetendő, de a bíróságot nem tudta megvezetni és vállalnia kell a felelősséget a tettéért. Egyetlen enyhítő körülményként mindössze annyit tudott felhozni, hogy kiskorú gyermeket nevel. Súlyosbító körülményként értékelte viszont, hogy az elmúlt években elszaporodtak az olyan emberölési ügyek, mely során a terheltek az áldozatok holttestének elrejtésével szerették volna megúszni a tettüket; valamint, hogy a vádlott megfosztotta a sértettet és annak hozzátartozóit a végtisztesség jogától. 

vvfannibors.jpgForrás: Bors

Az ítélethirdetésen jelen volt a sértett édesanyja és néhai barátnője, H. Hajnalka is. Novozánszki Sándorné sírva vette tudomásul lánya gyilkosának példás büntetését. Elmondása szerint az ítéletet hallva egy kicsit jobban érzi magát, de továbbra is nagyon hiányzik neki szeretett gyermeke és már nem reménykedik egyáltalán abban, hogy valaha elárulja a férfi, hogy hová rejtette el a holttestét.

Míg az ítéletet a sértetti jogi képviselő elfogadta, a vádlott és annak védője felmentésért és az ítélet hatályon kívül helyezéséért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett. Az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr417787114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása